Üniversitemizin 250. yılı onuruna düzenlediğimiz Fakülte Seminerleri kapsamında, “İTÜ Hayatımda Olmasaydı...?” başlıklı konuşması ile bize eşsiz deneyimlerini aktaran çok değerli Prof. Dr. Haluk ERKUT  hocamıza teşekkür ederiz. Kendisine sağlık ve mutluluk dolu bir ömür dileriz.

Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanlığı

Konuşmacı: Prof. Dr. Haluk ERKUT

Konu: “İTÜ, hayatımda olmasaydı...?”

Gün ve saat: 12 Aralık 2023, 15:30

Yer: İnşaat Fakültesi Prof. Dr. Nahit Kumbasar Konferans Salonu, Maslak

Tanıtım:

1949 yılında İstanbul’da doğdu. 1969 yılında Galatasaray Lisesi’nden mezun oldu. Aynı yıl İTÜ Makina Fakültesi’ne girdi ve 1973 yılında Lisans derecesini aldı. 1975 yılında İTÜ Makina Fakültesi Sanayi Mühendisliği Bölümü’nden Yüksek Lisans derecesini alıp, aynı bölümün, Takım Tezgâhları ve Fabrika Organizasyonu Kürsüsü’ne asistan olarak girdi. Prof. Dr. Erkut, İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

1978 yılında, Endüstri Mühendisliği Yöneylem Araştırması bilim dalında Doktora derecesini aldı. 1981 yılında yardımcı doçent, 1984 yılında doçent oldu. 1990 yılında, yönetimde durumsal yaklaşım konulu araştırması ile profesörlük kadrosuna yükseldi.

İşletme Fakültesi Dekan Yardımcılığı, Yönetim Kurulu Üyeliği, Akademik Kurul Üyeliği ve Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanlığı görevlerinde bulundu.

2005-2009 yılları arasında Rektör Danışmanlığı, Üniversiteler Arası Kurul Üyeliği yaptı. 2006 – 2014 yılları arasında, Yüksek Öğretim Kurumu Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Konseyi’nde görev aldı.

1980-1981 yıllarında, Belçika Louvain Katolik Üniversitesi’nde, Yönetim Bilimleri Enstitüsü’nde doktora sonrası araştırmalarda bulundu. 1984-1986 yıllarında Libya Al Fateh Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yaptı.

Ulusal ve uluslararası kongrelerde oturum başkanı ve konuşmacı olarak bulundu. Çok sayıda kamu ve özel kuruluşunda uygulamalı araştırma projeleri gerçekleştirdi, danışmanlıklar yaptı.

Sistem Yönetimi, Yönetimde Simülasyon Yaklaşımı, Tesis Tasarımı, Yönetimin İzleri, Yönetimin Kanatları gibi Yönetim Bilimleri alanında 6, Endüstri Mühendisliği alanında da yine 6 kitabın yazarıdır. 1990 yılından bu yana 18 doktora çalışmasını yöneterek tamamladı. 2016 yılında emekli oldu.

HalukErkut-3
HalukErkut-2