Üniversitemizin 250. yılı onuruna düzenlediğimiz Fakülte Seminerleri kapsamında, “İTÜ Yıllarım” başlıklı konuşması ile bize eşsiz deneyimlerini aktaran çok değerli Prof. Dr. Ahmet Fahri Özok  hocamıza teşekkür ederiz. Kendisine sağlık ve mutluluk dolu bir ömür dileriz.

Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanlığı

Konuşmacı: Prof. Dr. Ahmet Fahri ÖZOK 

Konu: “İTÜ Yıllarım”

Gün ve saat: 6 Kasım 2023, 15:30

Yer: Merkezi Derslik Binası – A34

Tanıtım: 

Prof. Dr. Ahmet Fahri Özok, 1941 yılında Yozgat'ta doğdu. Vefa Lisesi'ni birincilikle bitirdikten sonra lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Makine Mühendisliği Bölümü'nde (1964) tamamladı. Doktorası sırasında Darmstadt Teknik Üniversitesi'nde Profesör Dr. Walter Rohmert'in danışmanlığında çalıştı ve Doktora derecesini 1973 yılında İTÜ’den aldı. 

Perugia Üniversitesi'nde (1971-1972 akademik yılı), Paris Üniversitesi Matematik-İstatistik Enstitüsü'nde (1973-1974 akademik yılı); Stanford Üniversitesi’nde (1979-1980 akademik yılı) misafir öğrenci/araştırmacı olarak bulundu. 

Aynı zamanda, İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi, Teorik Matematik bölümünden mezun olarak çift üniversite bitirmiş oldu.

İTÜ Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanlığı ve İşletme Fakültesi Dekanlığı görevlerinde bulundu. İTÜ Endüstri Mühendisliği Kulübü ve Ergonomi Kulübü kurucu danışmanıdır. Aynı zamanda Türk Ergonomi Derneği Başkanıdır.

2008 yılında İTÜ’den emekliliğini takiben Okan Üniversitesi (2009'dan beri) akademik kadrosunda yer almaktadır. Farklı üniversitelerde çeşitli akademik komisyonlarda üye olarak görev almakta ve bazı endüstriyel projeleri Proje Lideri olarak yönetmektedir. Farklı alanlarda bilimsel dergilerde yayınlanmış çok sayıda makalesi bulunmaktadır.

Türk Yöneylem Araştırması Derneği, Alman Ergonomi Derneği, Türk Matematikçiler Derneği ve Türk Alman Eğitim ve Dayanışma Vakfı üyesidir. Araştırma alanları ergonomi, insan faktörleri, iş etüdü, bulanık mantık ve insan-makine sistemlerinin matematiksel modellenmesidir. Prof. Dr. Özok'un en büyük kabiliyetlerinden birisi lisana olan yatkınlığıdır. Kendisi İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca ve İspanyolca bilmektedir

Ahmet Fahri Özok -2
Ahmet Fahri Özok
Ahmet Fahri Özok -3